Vega på Fyn Rundt 2016

VEGA i tal

VEGA er bygget 1901-02 i Assens på skifsværftet S. Christensens Eft. som en jagtbygget galease.

Rig og sejl

VEGA er rigget som galease med to master, bovspryd og gaffelsejl.

Mastehøjde stormast: 18 m

Mastehøjde mesan: 12 m

Bovsprydets længde: 6 m

Antal sejl: 6 stk i hvid clippercanvas

Samlede sejlareal. 165 kvm

Forsejl: Fok og flyvende klyver

Skrog

Jagtbygget, sort skrog.

Længde over alt: 14,70 m

Længde med bovspryd: 21 m

Bedde: 4,30 m

Dybgang: 1,80 m

Bruttoregistertons: 19,85

Nettoregsitertons: 7,25

Anslået vægt: 46 tons 

Motor

Motoren er mariniseret og har oprindelig ligget i en Unimog.

Motortype: Mercedes OM 352

Konstrukstionsår: 1964

HK: 100

KW: 74

Gear: PRM-new age 

 

Mød ejerne

VEGA ejes af familien Pedersen fra Roskilde. 

Peder

Peder er uddannet skibsfører og har sejlet som aspirant i Mærsk. Han har altid haft en stor passion for sejlskibe og har været skipper på en række større sejlskibe - her i blandt Skoleskibet Georg Stage. Peder har stået for restaureringen af VEGA fra 1995 og fremefter sammen med Lene. Efter rastaureringen af VEGA sejlede han i en årrække sejlet med peroduktionsskoleelever ombord. 

Nu arbejder han som marine- og helikopterkoordinator og opsætter og udvikler havvindmølleparker for Ørsted (Dong Energy). Fritiden er stadig forbeholdt VEGA og sejlture med familie og venner.

Lene

Begyndte sin sejlkarriere i FDF som sejladsinstruktør i Wayfare-joller og siden som besætning på flere togter på Jens Krogh. Lene har sejlet som skipper på Skibladner II og var med til at aptere Skibladner II og få den ud at sejle igen, efter at den læ stille i en årrække i begyndelsen af 1980'er. Lene har sejler med på flere togter med Peder, og har stået for restaureringen af VEGA fra 1995 og fremefter sammen med Peder. 

Er uddannet forstkandidat og elsker træer og har desuden uddannelse i professionel kommunikation. Arbejder med kommunikation, web og presse på Roskilde Universitet.

Oliver

Har gået på gymnasiet i Roskilde og er i gang med et sabat år. Han spiller håndhold og arbejder også som træner i Roskilde Håndbold. Han har også arbejdet lidt som model og statist. Han vil gerne læse idræt.

Oliver tilbragt mange somre om bord på VEGA og er efterhånden en habil forsejlsgast.

Nikolaj

Har gået på efterskole i Hårslev og interesserer sig mest for computerspil, programmering og musik - Nikolaj spiller el-bass. Nu læser han til datatekniker på ZBC i Ringsted.

Nikolaj har også sejlet mange somre på VEGA og er skibets kok og mesangast.