Fra Ålekvase til Familiekvase

På siderne om VEGAs historie vil vi tage jer med på en rejse gennem tiden og danmarkshistorien. En rejse der begynder dengang VEGA var en moderne og velsejlende kvase, der fragtede ål til nordsjællandske og østjyske havne. En rejse videre gennem en periode med udtjente handelskibe, hvor mange drømme om disse skibes plads på havet kulsejlede. Og til en tid hvor vi heldigvis har genfundet interessen for vores fantastiske sejlende kulturarv og skibe som galeasen VEGA.
 

Ålekvasen VEGA 1902 - 1963

VEGA blev bygget som ålekavse og sejlede med ål frem til 1963. Skibet havde i mange år hjemme i Kolding, hvor Fiskeeksportfirmaet Th. Petersen og Co. ejede VEGA fra 1923 til 1966. I den tid var Sophus Nielsen skipper på VEGA i 31 år.

Læs mere om ålekvasen VEGA

Restaurering 1995 - 2002

Da vi købte VEGA i foråret 1995 og begynte retaureringen i efteråret 1995, tog vi en masse billeder, så vi kunne dokumentere hele processen. De billeder er vi i gang med at scanne ind. Vi håber, at vi på den måde kan være med til at vise - også i detaljer - hvordan man bygger en kvase. Vi skriver på Facebook, når vi lægger nyt på siden, så følg os der, hvis du er interesseret i skibstømrerfaget.